top of page

INSTALLATEUR VENTILATIE

Gezonde binnenlucht

Energiezuinige ventilatie

Om een gezonde en comfortabele leefomgeving te bieden, heeft uw woning een goede ventilatie nodig. Deze zorgt ervoor dat er steeds verse, gezonde lucht uw woning binnenkomt. Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten is een goed ventilatiesysteem nu zelfs verplicht. 
Wanneer uw huis onvoldoende vervuilde of vochtige lucht afvoert, kan dit leiden tot het ontstaan van schimmels, vochtplekken, huisstofmijt en bacteriën. Deze ontstaan vaak het snelst in ruimtes zoals de badkamer of de kelder. Het ontstaan van deze problemen veroorzaakt op langere termijn ook lichamelijke ongemakken, zoals ademhalingsproblemen en allergieën. 

Dankzij een energiezuinig ventilatiesysteem van Van Kerkhoven Technical Services behoren uw ventilatieproblemen voortaan tot het verleden. Wij hebben een jarenlange expertise in het plaatsen van ventilatiesystemen.

GRATIS OFFERTE?

Contacteer ons

Bedankt voor uw bericht!

TYPE C+ – Renson

Renson

TYPE D – Stork Air

Zehnder - Storck Air

Kiezen tussen ventilatiesysteem C of D?

Luchtcirculatie verloopt altijd in dezelfde richting. Lucht wordt toegevoerd langs droge ruimtes en afgevoerd via natte ruimtes. Maar of de toevoer en afvoer op een natuurlijke of mechanische manier gebeurt, hangt af van het ventilatiesysteem.

In principe zijn er vier verschillende systemen, maar systeem C en D zijn de beste opties bij een nieuwbouw- of renovatieproject:

  • Het C-systeem zorgt ervoor dat de luchtaanzuiging continu verloopt. De toevoer gebeurt met RTO’s, terwijl de afvoer mechanisch plaatsvindt.

  • Bij een D-systeem verloopt alles mechanisch en wordt er continu evenveel verse lucht aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd. De meerwaarde van systeem D schuilt in de warmterecuperatie. Via de ingebouwde tegenstroomwarmtewisselaar wordt de warmte-energie van de afvoerlucht uit de natte ruimtes gerecupereerd en overgedragen op de verse aanvoerlucht naar de droge ruimtes. Systeem D is dus erg energiezuinig en milieuvriendelijk.

info
Van Kerkhoven Technical Services logo

Zit u in een nieuwbouw- of renovatieproject en bent u op zoek naar de beste manier om uw woning te ventileren? Voor een goed werkend en betrouwbaar ventilatiesysteem bent u bij Van Kerkhoven Technical Services aan het goede adres!
Wij bieden u graag professioneel advies.

bottom of page